Wat kost een CO2 meter?

Een goede CO2 meter kan je behoeden van gezondheidsklachten. Steeds meer mensen besluiten om die reden dan ook om een 

CO2 meter te kopen. Maar wat kost een CO2 meter dan eigenlijk? We vertellen je er hier meer over. Een ding is zeker; je kunt een 

CO2 meter zo duur maken als je zelf wilt. Hoe meer extra functionaliteiten je kiest, hoe duurder de meter zal worden.

 • 7 juli 2021 

 • 3 minuten


Keuze CO2 meter

CO2 meters zijn niet goedkoop. Aan de andere kant zijn ze elke cent gewoon meer dan waard. Er is geen sprake van een eenheidsprijs. De prijs van een CO2 meter is sterk afhankelijk van de functionaliteiten en zeker ook het design van de meter. Gemiddeld genomen heb je al een instapmodel voor een bedrag van rond de honderd euro. Kies je een professioneel model echter, dan kan de prijs oplopen tot wel vijfhonderd euro. Het is dus maar net welke eisen je aan een dergelijke meter stelt.

Welke functionaliteiten zijn in jouw geval echt noodzakelijk?

Ga je dus een CO2-meter, dan moet je vooraf goed weten wat je precies met de meter wilt en welke functionaliteiten simpelweg noodzakelijk zijn. Bij het kopen van een CO2 meter kun je op ene groot aantal zaken letten. Erg belangrijk en ook bepalend voor de prijs van een CO2 meter is wel of er sprake is van een CE-gekeurde meter. Met andere woorden; voldoet de CO2 meter aan de geldende Europese normen of niet?

De CO2 meter geeft tijdig aan wanneer je moet verluchten en dat bespaart je gezondheidsklachten

Ook belangrijk is om na te zien of de CO2 meter een alarmfunctie heeft wanneer je moet ventileren of luchten. Er zijn wat dat betreft verschillende types CO2 meters beschikbaar. Zo kan een CO2 meter een optisch signaal uitzenden als sprake is van een slechte luchtkwaliteit. Aan de andere kant echter, zijn er ook CO2 meters die je wanneer je moet ventileren of luchten een SMS bericht of een e-mail sturen. Verder is het voor de beginner wat betreft de CO2 meters handig dat er sprake is van een PPM waarde die je van een display af kunt lezen. Dat is zeer in de beginfase wel zo handig en maakt je bovendien bewust van de kwaliteit van de lucht.

Werkt de CO2 meter met een led indicator?

Verder is het ook handig en verstandig om een CO2 meter aan te schaffen die werkt met een led indicator. Deze indicator zal aangeven of verluchten noodzakelijk is. Ook dit is als je net werkt met een CO2 meter wel zo gemakkelijk. Let daar dus ook op als je een instapmodel of een professionele CO2 meter gaat kopen.

De prijs van een CO2 meter is sterk afhankelijk van de extra functionaliteiten die je eventueel kiest

De prijs van een CO2 meter hangt ook af of je al dan niet een meter koopt met extra functionaliteiten. Hoe uitgebreider de CO2 meter is, hoe duurder de meter zal worden. Koop je bijvoorbeeld een CO2 meter waarop je bijvoorbeeld ook de temperatuur af kunt lezen, dan ben je per saldo duurder uit. Dat geldt eveneens als je kiest voor en CO2 meter die meteen ook de luchtvochtigheid aangeeft. Ook dan zul je meer gaan betalen vooreen CO2 meter. Kies je voor een meer die je ook nog eens kunt koppelen aan de PC om historische gegevens op te slaan en af te lezen? Dan zal de prijs van jouw CO2 meter ook weer verder oplopen. 

Kies wat het best is voor je situatie

Wat betreft de prijs van de CO2 meter is dus moeilijk iets te zeggen. Het is maar net welke eisen je precies aan de meter stelt en welke extra functionaliteiten je kiest. Je kunt de meter wat dat betreft zelf zo duur maken als je wilt. Hoe dan ook, een CO2 meter is het geld altijd meer dan waard. De meter kan je precies vertellen wanneer je handelend op moet treden en wanneer de luchtkwaliteit niet in orde is. Dat voorkomt zaken als hoofdpijn, verergering van allergieën en bovendien kan een slechte luchtkwaliteit leiden tot een sterk verminderde concentratie. Om deze redenen is de CO2 meter altijd elke cent meer dan waard.

 • Morgen in huis

  Voor 23:59 besteld is de volgende werkdag gratis geleverd.

 • Aankoop bescherming

  Koop veilig online. Gratis verzekerd ongeacht de betaalmethode.

 • Gecertificeerd

  Onze meters zijn CE gecertificeerd en ISO (EN 55032; EN 55035) gekeurd.

 • Tevreden klanten

  We worden beoordeeld met een 9,2/10.

Meer leren over luchtkwaliteit?

Bekijk onze blogs voor meer informatie

Gezonde lucht binnen

Wat is ventileren?

Is de CO2 meter verplicht in de horeca?