CO2-meter horeca

In België is het al verplicht en Nederland zou nog wel eens kunnen volgen: een CO2-meter in de horeca. Wat moeten Belgische horecaondernemers doen om aan die verplichting te voldoen? Hoe kunnen ook Nederlandse restaurants, cafés en hotels voor hun gasten en medewerkers een gezonde luchtkwaliteit waarborgen? Lees het allemaal op deze pagina. De bottom line: met een CO2-meter van Rovary weet u altijd wanneer het tijd wordt om te ventileren.

Waarom een CO2-meter in de horeca?

Een te hoog gehalte aan CO2 ontstaat gemakkelijk in binnenruimtes waar veel mensen samenkomen. In de horeca wordt daarbij met koolzuurgas gewerkt, wat dit risico nog eens verhoogt. Bovendien ontstaat een verhoogd CO2-gehalte ongemerkt, maar heeft het wel negatieve gevolgen voor het welzijn en de gezondheid van uw gasten in de horeca. Met een CO2-meter bent u dit probleem voor. U weet dan dat er geventileerd moet worden, voordat er eventuele gezondheidsklachten ontstaan. En dat is wel zo gastvrij.

CO2-meter verplicht in horeca in België; wat moet u doen?

Wat moet u doen om aan de verplichting voor een CO2-meter in de horeca te voldoen? Allereerst is het belangrijk om een goede luchtkwaliteitsmeter aan te schaffen. Vervolgens dient u deze zo te plaatsen, dat uw gasten zelf het CO2-gehalte in de gaten kunnen houden. Deze wordt op uw meter aangegeven in ppm, oftewel Parts Per Million. Blijft de waarde onder de 900 ppm, dan is er wat CO2 betreft geen (extra) ventilatie nodig. Daarboven wordt het echt tijd om een ramen en deuren open te zetten of de airco in te schakelen. Bij waarden vanaf 1200 ppm worden bezoekers geacht de zaak te verlaten en mag men pas weer naar binnen wanneer de luchtkwaliteit is genormaliseerd.

Wordt een CO2-meter ook in Nederlandse horeca verplicht?

Er zijn op dit moment (nog) geen aanwijzingen dat een CO2-meter ook in Nederlandse restaurants, cafés en hotels verplicht wordt. Wat niet is kan nog komen en op het moment dat dit ook in Nederland wordt doorgevoerd, zal er een run ontstaan op CO2-meters voor de horeca. Bovendien denken we dat Nederlandse horecaondernemers ook zonder verplichting vanuit de overheid hun gasten in een gezonde binnenlucht willen verwelkomen. Het is dus verstandig u voor te bereiden en een eventueel tekort aan CO2-meters voor te zijn. Dé plek waar u kwaliteitsmeters voor betaalbare prijzen kunt aanschaffen, heeft u inmiddels gevonden. Welkom bij Rovary, de nummer één in CO2-meters.

De CO2-meters van Rovary

Bij Rovary produceren en verkopen we betaalbare CO2-meters van hoge kwaliteit. Wij vinden dat iedereen in een gezonde binnenlucht moet kunnen wonen, werken, samenkomen en ontspannen. We weten uit eerste hand dat een te hoog CO2-gehalte bestaande gezondheidsklachten kan verergeren en nieuwe kan veroorzaken. Daar is onze drive uit ontstaan om onze eigen CO2-meters te ontwerpen. Alle meters die u op deze website vindt, kunt u ook zakelijk bestellen.

CO2-meters voor horeca: vraag het een expert

Wellicht zit u na het lezen van deze pagina nog met vragen. Wat zijn de verschillen tussen de luchtkwaliteitsmeters? Welke CO2-meter is voor mijn restaurant, café of hotel geschikt? Wat betekenen de technische specificaties en keurmerken als ‘ISO Certified (EN 55032; EN55035) & CE Gekeurd’? Eén antwoord kunnen we alvast geven: al onze CO2-meters zijn voor de horeca geschikt. Welke we u zouden aanraden, ligt aan de grootte van uw horecazaak, of u meerdere ruimtes te meten heeft en meer factoren. Daarom vragen we u contact met ons op te nemen voor persoonlijk advies. Wij helpen u graag en beantwoorden al uw vragen.