Voldoet aan Bouwbesluit

De CO2 meters van Rovary voldoen aan de eisen van het Bouwbesluit.

Gesubsidieerd vanuit de Overheid

CO2 meter worden volledig vergoed door de Overheid.

Gecertificeerd

Onze meters zijn CE gecertificeerd en ISO (EN 55032; EN 55035) gekeurd.

Veiligheid inklaslokalen

Zorg voor de veiligheid d.m.v een CO2 meter van Rovary.

Subsidie CO2
meters voor scholen

Het ministerie van OCW stelt €17 miljoen beschikbaar om klaslokalen in het basis en voortgezet onderwijs te kunnen voorzien van een CO2 meter. De kosten voor het aanschaffen van een CO2 meter worden volledig vergoed.

Scholen die al CO2 meters hebben aangeschaft, krijgen deze kosten alsnog vergoed. Schoollocaties, schoolbesturen en gemeenten betalen niets voor de aanschaf van CO2 meters.

De kosten worden vergoed door middel van een lumpsum aan schoolbesturen. Het schoolbestuur dient de CO2 meter voor te financieren en zo spoedig mogelijk aan te schaffen.

De subsidie aanvragen

  • 1 Schaf direct een CO2 meter aan of vraag een offerte aan via onze website.
  • 2 Het schoolbestuur dient de CO2 meter(s) voor te financieren.
  • 3 Vraag het aankoopbedrag terug via de lumpsum.

Offerte aanvraag


Aan welke eisen dient de CO2 meter te voldoen?

Vanuit het Ministerie van Onderwijs en Ruimte-Ok wordt geadviseerd om CO2 meters aan te schaffen welke aan verschillende eisen voldoen:

De CO2 meter kan zichzelf automatisch kalibreren.

De CO2 meter functioneert constant op elektrische netspanning en een tijdelijke onderbreking verstoort het ingestelde niveau niet.

De CO2 meter heeft een meetbereik van 300 – 5000 ppm.

De CO2 meter heeft een bedrijfstemperatuur van 0°C – 50°C.

De CO2 meter heeft een alarmfunctie welke aangeeft wanneer de ppm waarde te hoog is.

De CO2 meter dient duidelijk af te lezen zijn.


De CO2 meters van Rovary voldoen aan de eisen van het Bouwbesluit.
Dit houdt onder andere in dat de CO2 meter continu op elektrische netspanning functioneert, dat het apparaat zichzelf automatisch kalibreert en dat deze is voorzien van een instelbaar alarm.

Daarnaast is Rovary een geregistreerd merk in meetapparatuur en zijn de CO2 meters gecertificeerd voor de Europese markt. Zo zijn onze CO2 meters CE gecertificeerd en hebben ze een ISO (EN 55032; EN55035) keuring.

Passende maatregelen als de luchtkwaliteit te wensen overlaat

CO2 is een geur- en kleurloos gas dat we uitademen. Dat doen we overigens in slechts beperkte hoeveelheden. Gedurende de dag kan de hoeveelheid flink oplopen.

En zeker in ruimtes waar veel mensen zich gedurende een langere periode vinden. Worden mensen te lang blootgesteld aan koolstofdioxide, dan kan dat gezondheidsklachten veroorzaken.

De meest voorkomende klachten zijn hoofdpijn en vermoeidheid. Mensen kunnen zich bovendien veel minder goed concentreren. Een slechte luchtkwaliteit kan bepaalde allergieën bovendien verergeren.

Het is wat dat betreft simpel; teveel CO2 betekent een ongezond leefklimaat. En dat leidt vrijwel altijd tot gezondheidsklachten.

De lucht kan in school kan gemakkelijk schoner worden. De beste manier om de lucht gezonder te maken is door zoveel mogelijk te ventileren en luchten.

Ventileren kan gedaan worden door roosters in huis open te zetten of door het mechanische ventilatiesysteem aan te zetten.

Zo wordt de vieze lucht afgevoerd naar buiten en stroomt er schone lucht naar binnen.

Wie zijn wij?

De gemiddelde persoon ademt zo’n 23.000 keer per dag. Een schone lucht is dus erg belangrijk voor onze gezondheid. Maar hoe gezond is de lucht die we inademen? Rovary streeft ernaar om meer bewustzijn te creëren rondom het belang van een frisse en schone binnenlucht.

Zorg voor een gezond binnen klimaat

Zorg voor een gezond binnen klimaat Rovary is een Nederlands bedrijf dat luchtkwaliteitsmeters produceert en verkoopt.

Ons doel is om innovatieve, gebruiksvriendelijke en moderne luchtkwaliteitsmeters te maken. De luchtkwaliteitsmeters van Rovary geven gemakkelijk en snel inzicht in de luchtkwaliteit op verschillende locaties zoals thuis, op de werkvloer of in de klaslokalen op scholen.

Dit resulteert in een gezamenlijk belang, waarbij wij met zijn allen bijdragen aan een schone lucht om een gezond leven te kunnen leiden.