CO2-meter kopen

Goed ventileren is belangrijk voor ieders gezondheid, fitheid en productiviteit. Door tijdig te ventileren voorkomt u een te hoog vocht- en CO2-gehalte en allerlei klachten die daarmee gepaard gaan. Maar hoe weet u wannéér u moet ventileren? Wachten tot u benauwd en suf wordt is niet aan te raden. Met een CO2-meter van Rovary houdt u zicht op de luchtkwaliteit en kunt u de binnenlucht gezond houden. Consumenten, bedrijven, scholen en instellingen; wie goede kwaliteit CO2-meters wil kopen voor een betaalbare prijs, heeft de juiste website gevonden. Kijk snel verder en shop online.

Waar plaatst u een CO2-meter?

Plaats een CO2-meter in elke ruimte waar voor langere tijd mensen verblijven. In uw woning zijn dat waarschijnlijk de slaapkamer en de woonkamer. De meesten van ons verblijven zo’n 8 uur per dag/nacht in de slaapkamer. Dan wilt u graag frisse lucht inademen, zodat u uitgerust en energiek wakker wordt. De woonkamer is een goede tweede. Ook voor bedrijven en instellingen is een luchtkwaliteitsmeter zeker van nut. Werkplaatsen, horeca, kantoren, winkels, zorginstellingen en scholen; overal wordt lucht in- en uitgeademd en staat gezondheid op het spel. Een CO2-meter helpt u de lucht gezond te houden voor uzelf en anderen. De CO2-meters van Rovary doen inmiddels op vele plekken dienst, zoals:

  • Horeca;
  • Op kantoor en thuiswerkplekken;
  • Theaters en bioscopen;
  • Sportscholen;
  • Kapperszaken en beautysalons;
  • Scholen en kinderdagverblijven.

Wat te doen voor een gezonde binnenlucht?

Ventileren kunt u leren! Dat klinkt misschien flauw, maar goed ventileren is niet een kwestie van even een raampje openzetten wanneer het ‘te benauwd’ wordt. Op het moment dat u klachten krijgt, is de luchtkwaliteit namelijk al langere tijd te laag. Met een CO2-meter signaleert u problemen al voordat ze er zijn. Loopt het CO2-gehalte tegen de 900 ppm (deeltjes per miljoen)? Tijd om een raam open te zetten of de mechanische luchtbehandeling aan te slingeren. Zo voorkomt u hoofdpijn, misselijkheid of zelfs bewusteloosheid en verstikking. Geeft uw CO2-meter een (te) hoge luchtvochtigheid aan? Voorkom de vorming van schimmels en bacteriën en ventileer! Daarbij speelt ook de temperatuur een rol. Bij een hogere temperatuur verdampt vocht sneller, maar bacteriën houden weer van warmte. De balans hierin ligt rond de 18°C. Zorg trouwens dat de lucht weer niet té droog wordt, want ook een te lage luchtvochtigheid kan voor problemen zorgen.

Is buitenlucht wel gezonder?

De meningen over de luchtkwaliteit in Nederland zijn nogal verdeeld. Volgens Milieudefensie en het Longfonds is de buitenlucht vrijwel overal ongezond, volgens het RIVM is de lucht ‘schoner dan vroeger’. Het één sluit het ander niet uit; de gemiddelde concentraties vervuilende stoffen lijkt inderdaad sterk te zijn gedaald sinds de jaren ‘70, maar daarmee kan de lucht nog steeds relatief ongezond zijn. Hoe dan ook: op de meeste plekken in Nederland bent u beter af, wanneer u de binnenlucht regelmatig met buitenlucht ververst. Uw CO2-meter kan u helpen te bepalen wanneer u moet ventileren, maar u bepaalt natuurlijk zelf hoe u dit doet. Een of meerdere ramen openzetten is een optie, maar u kunt ook denken aan mechanische ventilatie met luchtfilters. Daarmee haalt u buitenlucht naar binnen, maar niet voordat deze ontdaan is van de meeste fijnstof, stikstofdioxide en andere luchtvervuilers. Nogmaals: wacht niet met ventileren totdat u klachten krijgt. Door een CO2-meter te kopen en gebruiken, helpt u gezondheidsklachten voorkomen voor uzelf, uw gezin, werknemers, klanten, patiënten, schoolkinderen, kortom: voor iedereen die in uw ruimte verblijft.

De CO2-meters van Rovary

Voordat u op deze website CO2-meters kon kopen, waren er nog geen goede kwaliteit luchtkwaliteitsmeters die ook nog eens betaalbaar zijn. Althans, wij konden die niet vinden. Tegelijk wisten wij dat daar veel behoefte in is. We ervaren zelf aan den lijve de invloed van luchtkwaliteit op onze gezondheid. Daarom zijn we zelf aan het ontwerpen en produceren geslagen. Het resultaat is een range topkwaliteit CO2-meters met datalogger, alarm, temperatuur en vochtweergave. Inmiddels hebben meer dan 10.000 tevreden klanten geholpen hun luchtkwaliteit te verbeteren. Ook de Belgische zender VRT heeft inmiddels onze CO2-meters ontdekt, zoals u kunt zien in dit filmpje.

Bestel nu uw CO2-meter

Wilt u ook aan de slag met de luchtkwaliteit thuis of op de zaak? Bestel uw CO2-meter rechtstreeks bij de producent (bij ons dus), of u nou consument bent of een zakelijke klant. Bestellingen die wij voor 23.59 uur ontvangen, worden de volgende dag gratis bezorgd. Wilt u een CO2-meter kopen, maar zit u nog met vragen? Laat uw vraag niet in de lucht hangen en neem contact met ons op. Onze experts staan 24/7 voor u klaar. Krijg direct inzicht in uw luchtkwaliteit met Rovary!