Hulp nodig? 

Kun je de vraag niet vinden? Stuur een e-mail naar support@rovary.com of vul ons contactformulier in

Onze CO2 meters

Hoe moet ik de RV40W of RV40B CO2 meter kalibreren?

Via de volgende stappen kunt u de meter kalibreren:

1. Druk één keer op het tandwiel pictogram en ga naar de optie 'CO2-instelling'.

2. Vervolgens kunt u op 'Begin' klikken.

3. Zorg ervoor dat de CO2 meter gedurende 20 minuten buiten staat zodat de CO2 meter juist gekalibreerd kan worden.

4. Na 20 minuten is de CO2 meter gereset en gekalibreerd.

Welke kalibratie methode hebben de CO2 meters?

Onze Rovary meters beschikken over Automatic Baseline Correction (ABC). Dit betekent dat de meters zichzelf kalibreren tot de juiste waarden. De CO2 meters zijn voorzien van een dubbelkanaals NDIR-sensor 

Hoe moet ik de RV2000P CO2 meter kalibreren?

U kunt de RV2000P CO2-meter via de volgende stappen kalibreren: 

1. Laat de RV2000P minimaal 20 minuten in een open raam of buiten staan en zorg dat de getoonde CO2 waarde stabiel is.

2. Ga naar het menu, navigeer naar het kalibratie icoon en klik op enter.

3. Wanneer u “400 ppm” ziet staan, drukt u 3 seconde op de enter toets totdat u een geluidssignaal hoort.

4. Op het display wordt er nu afgeteld van 250 naar 0.

5. Nadat er is afgeteld, is het apparaat gekalibreerd op een buitenlucht van 400 ppm.

6. Laat de RV2000P nog minimaal 15 minuten op dezelfde plek in de buitenlucht staan.

7. De RV2000P is nu klaar voor gebruik. Het apparaat hoeft niet opnieuw gekalibreerd te worden wanneer hij uit- en aangezet wordt.

Zijn jullie meters betrouwbaar?

De kwaliteit van onze CO2 meters staat bij ons voorop. Onze CO2 meters voldoen aan de eisen van het Bouwbesluit. Dit houdt onder andere in dat de CO2 meter continu op elektrische netspanning functioneert, dat het apparaat zichzelf automatisch kalibreert en dat deze is voorzien van een instelbaar alarm. Daarnaast is Rovary een geregistreerd merk in meetapparatuur en zijn de CO2 meters gecertificeerd voor de Europese markt. Zo zijn onze CO2 meters CE gecertificeerd en hebben ze een ISO (EN 55032; EN55035) keuring.

Kan het scherm van mijn CO2 meter verlicht blijven?

Bij de RV2000P CO2 meter is het niet mogelijk om het scherm constant te laten verlichten. Om te controleren of de CO2 waarde te hoog is, kunt u gebruik maken van de visuele of auditieve waarschuwing. Ook kunt u bijvoorbeeld het scherm laten verlichten door één van de knoppen aan te rakenDe RV40B en de RV40W CO2 meter heeft wel de mogelijkheid om het scherm constant te laten verlichten. Dit kan handmatig ingesteld worden via de instellingen. 

Wat is de accuduur van mijn CO2-meter?

De accuduur van onze Rovary meters verschillen per product: De accuduur van de RV2000P is 5 tot 9 uur en de accuduur van de RV40B/RV40W is 12 tot 24 uur. 

De accuduur is afhankelijk van hoe snel de luchtkwaliteit veranderd. Mocht deze erg variëren dan zal de CO2 meter sneller leeg zijn. 

Wat is het verschil tussen de CO2 meters?

De RV40B en RV40W CO2 meters hebben dezelfde functionaliteiten als de RV2000P CO2 meter. Maar de RV40B en RV40W zijn voorzien van een paar extra functies: De meters hebben een accuduur tussen de 12 en 24 uur, de meters kunnen in het Nederlands ingesteld worden, de meters hebben een touchscreen en de meters zijn voorzien van een kleuren scherm

Wat is het verschil tussen plantmodus en mensmodus?

De plantmodus kunt u gebruiken als u bijvoorbeeld planten of groentes wilt kweken. Planten hebben een bepaalde CO2 waarde nodig om goed te kunnen groeien. Wanneer u de plantmodus wilt gebruiken moeten de haakjes om het boompje op de CO2 meter weg staan, de meter staat dan in de plantmodus. De mensmodus is eigenlijk de 'normale' stand en gebruikt u wanneer u wilt weten of de PPM-waarde in een ruimte goed is. Deze staat ook automatisch ingesteld op de meter. In principe hoeft u niks te veranderen aan de instellingen zodra u de meter heeft ontvangen. Zodra u de meter aanzet staat deze automatisch al op de goede stand.  

Garantie

Wat zijn de garantievoorwaarden?

De garantie is alleen geldig wanneer er sprake is van een gegronde klacht binnen het garantietermijn. In de onderstaande gevallen is er geen sprake van een gegronde klacht: Nalatig onderhoud of verkeerd gebruik, opzettelijke of door nalatigheid ontstane beschadiging. Bijvoorbeeld val-, water-, of stootschade of uitzonderlijke slijtage . *Voor een E1 foutmelding geldt een garantietermijn van een half jaar. 

Ik heb een kapotte CO2 meter ontvangen

Helaas kan het voorkomen dat de CO2 meter beschadigd raakt tijdens de verzending. In dat geval raden wij je aan om direct contact met ons op te nemen via support@rovary.com. Vergeet niet een foto van de CO2-meter en uw bestelnummer mee te sturen. Wij helpen je graag verder met een passende oplossing. 

Hoelang heb ik garantie op mijn product?

Voor alle artikelen geldt een garantietermijn van 2 jaar*. Mocht een product binnen deze periode beschadigd raken neem dan direct contact op met onze klantenservice. Vergeet niet om een foto van de klacht en uw bestelnummer mee te sturen. *Voor een E1 foutmelding geldt een garantietermijn van een half jaar. 

De CO2 meter geeft een E1 foutmelding weer, wat moet ik doen?

Helaas komt het soms voor dat CO2 meters een E1 Foutmelding weergeven. Dit komt meestal doordat er onvoorzichtig met de pakketten wordt omgegaan bij de pakketdienst en daardoor een sensor losraakt. Voor een E1 foutmelding geven wij een half jaar garantie. Mocht het probleem binnen het garantietermijn vallen, dan kun je contact met ons opnemen. Vergeet niet een foto van de CO2-meter en het bestelnummer mee te sturen.

Algemene informatie 

Ik wil graag een technische fiche te ontvangen

Het is mogelijk om een technische fiche te ontvangen. Je kunt hiervoor bovenstaand contactformulier invullen of een e-mail sturen naar support@rovary.com.

Ik heb een klacht

Wat vervelend om te lezen dat je niet tevreden bent met onze service of één van onze producten. In dit geval kunt u contact opnemen met support@rovary.com. Tevens kun je gebruik maken van het contactformulier welke op onze website staat. Op werkdagen worden vragen binnen 24 uur beantwoord. Mocht je er niet uitkomen met één van onze medewerkers, dan is het mogelijk om uw geschil te melden via het ODR platform van de Europese Comissie. Het ODR platform is te vinden op https://ec.europa.eu/consumers/odr/. Het e-mailadres support@rovary.com mag toegevoegd worden aan het geschil. Wanneer je klacht nog niet elders in behandeling is, dan staat het je vrij om de klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.

Kan ik een factuur ontvangen? 

Het is mogelijk om een BTW-factuur te ontvangen. Je mag hiervoor een e-mail sturen naar support@rovary.com. Wij willen je verzoeken om direct het bestelnummer, btw-nummer en eventuele bedrijfsgegevens toe te voegen. 

Kan ik op factuur betalen? 

Het plaatsen van een bestelling op factuur is mogelijk. Je kunt hiervoor een e-mail sturen naar support@rovary.com of het contactformulier invullen. Graag ontvangen wij de volgende gegevens: Het factuuradres, verzendadres, welke CO2 meter en het aantal CO2 meters.

Bezorging 

Wat is de levertijd?

Wij hanteren de levertijd voor 23:59 besteld, op werkdagen morgen geleverd. Zodra het pakket ons distributiecentrum heeft verlaten, ontvang je hierover een e-mail met een Track & Trace. Hiermee kun je het pakket volgen tot aan ontvangst. 

Hoe werkt gratis bezorging?

Als je vandaag vóór 23.59 uur bestelt, wordt het pakket morgen gratis geleverd. Heb je liever dat het pakketje verzekerd verstuurd wordt? Hier kun je gebruik van maken tegen een extra tarief. 

Hoe kan ik mijn bestelling volgen?

Zodra het pakket is verzonden ontvang je een e-mail van ons met daarin deTrack & Trace. Hierin kun je de status van de zending inzien. Let op, het kan zijn dat de mail in de spambox terecht is gekomen. Mocht je er toch niet uit komen? Stuur gerust een e-mail naar support@rovary.com we helpen je graag verder.

Ik ben op het moment van bezorging niet thuis, wat kan ik doen?

België: Als je niet thuis bent op het moment dat het pakket wordt bezorgd dan zal de bezorger een afwezigheidsbrief in de brievenbus achterlaten of je ontvangt een e-mail. Hierin staan instructies waar en wanneer je het pakket kunt ophalen. 

Nederland: Als je niet thuis bent op het moment dat het pakket wordt bezorgd dan biedt onze verzendpartij het pakket aan bij de buren, ze maken een nieuw levermoment aan of het pakket wordt geleverd bij een servicepunt. De bezorger laat een afwezigheidsbrief achter in de brievenbus of je ontvangt een e-mail waarop je verdere instructies kunt zien. 

Wat moet ik doen als het pakket verkeerd is gesorteerd? 

Mocht het pakket verkeerd gesorteerd zijn door onze verzendpartij, dan moet het pakket eerst opnieuw gesorteerd worden. Wij raden je aan om de Track & Trace goed in de gaten te houden. Zodra er een nieuwe leverdatum bekend is zal dit zichtbaar worden in de Track & Trace. Mocht je bestelling na 5 werkdagen nog steeds niet geleverd zijn, dan raden wij je aan om contact met ons op te nemen. Dit kan door ons contactformulier in te vullen of een e-mail te sturen naar support@rovary.com. 

Kan ik het afleveradres wijzigen?

Nadat je bestelling is afgerond wordt deze zo spoedig mogelijk klaargemaakt voor verzending. Door onze volgende dag levering is het helaas niet mogelijk om het afleveradres te wijzigen.

Wat moet ik doen als ik mijn bestelling niet heb ontvangen?

In dit geval raden wij je aan om te kijken wat de Track & Trace aangeeft. Mocht de bestelling al langer dan 5 dagen op vooraanmelding of sorteren staan, dan raden wij je aan om contact met ons op te nemen. Wij zullen dan een onderzoek opstarten bij ons distributiecentrum of de verzendpartij.

Retouren

Hoelang duurt de terugbetaling? 

Zodra het retourpakket is afgeleverd bij ons distributiecentrum kan het nog 4 werkdagen duren totdat de retour is verwerkt. Wanneer wij de retour verwerkt hebben ontvangt je hiervan een retourbevestiging per e-mail. In deze mail staat ook direct het nieuwe rekening of restitutie bedrag. Het aankoopbedrag zo snel mogelijk teruggestort naar de bij ons bekende betaalgegevens.

Wat zijn de retourvoorwaarden?

De producten die je wilt retourneren dienen in de originele staat te zijn: Ongebruikt, schoon en onbeschadigd. Mocht de fabrieksverpakking van Rovary niet meer in je bezit hebben dan kun je ook een andere doos gebruiken, mits het retourdocument goed zichtbaar is. 

Hoe stuur ik mijn bestelling retour?

Ben je toch niet helemaal tevreden over de aankoop? Dat is geen probleem, wij hanteren na aankoop van het product 14 dagen bedenktijd. Volg de onderstaande stappen om de bestelling te retourneren: 

1: Stuur een e-mail naar support@rovary.com met de vermelding dat je de bestelling retour wilt sturen. Vergeet niet het bestelnummer toe te voegen aan de mail. Je kunt er ook voor kiezen om via ons contactformulier op de website contact met ons op te nemen. Wij zullen je een retouretiket toesturen waarmee je gratis het product retour kunt sturen. 

2: Download en print het retouretiket en plak deze op de verpakking. De producten die je wilt terugsturen dienen in de originele staat retour gestuurd te worden: Ongebruikt, schoon en onbeschadigd. Mocht je de verzendverpakking van Rovary niet meer in bezit hebben dan kunt je ook een andere doos gebruiken, mits het retourdocument goed zichtbaar is. 

3: Ga naar het afleverpunt van de verzendpartij waar je een retouretiket van hebt ontvangen. Let op, je ontvangt van de kassamedewerker een verzendbewijs of je ontvangt per e-mail een verzendbewijs. Bewaar deze goed totdat de retour is verwerkt en terugbetaald. Zonder een retourbewijs kunnen wij geen onderzoek opstarten naar vermiste retouren en kunnen wij dus niets terugbetalen.

4: Zodra het retourpakket is afgeleverd bij ons distributiecentrum kan het nog 4 werkdagen duren totdat de retour is verwerkt. Wanneer wij de retour verwerkt hebben ontvangt u hiervan een retourbevestiging per e-mail. In deze mail staat ook direct het nieuwe rekening of restitutie bedrag.

Wat is het retourtermijn?

Ben je toch niet helemaal tevreden over de aankoop? Dat is geen probleem, wij hanteren na aankoop van het product 14 dagen bedenktijd. Na deze 14 dagen is het helaas niet meer mogelijk om je aankoop te retourneren tegen terugbetaling. Rovary behoudt zich het recht om op basis hiervan de retour zending in behandeling te nemen. Het retoursturen van de bestelling is geheel kosteloos.