Draagbare CO2-meter

Wat goed dat u het belang inziet van een goede luchtkwaliteit en op zoek bent naar een draagbare CO2-meter. Zoals u weet helpt een luchtkwaliteitsmeter u op tijd ventileren, zodat iedereen in uw gebouw van een gezonde binnenlucht is verzekerd. Wilt u de concentratie koolstofdioxide, de luchtvochtigheid en de temperatuur in meerdere ruimtes meten, dan hoeft u niet in elke ruimte een aparte CO2-meter te plaatsen. Een of meer draagbare CO2-meters bieden dan uitkomst. Dat is erg handig in bijvoorbeeld schoolgebouwen, zorgcomplexen, hotels en kantoorgebouwen. Lees er meer over of bestel direct bij Rovary, de toonaangevende producent van luchtkwaliteitsmeters.


DE DRAAGBARE CO2-METERS VAN ROVARY

Een CO2-meter kan draagbaar genoemd worden, wanneer deze lange tijd volledig kan functioneren zonder netstroom. Een meter die u in de muur inbouwt is vanzelfsprekend niet draagbaar. Alle CO2-meters van Rovary zijn voorzien van een krachtige accu die u kunt opladen via de meegeleverde laadkabel. Ze staan zelfstandig en stabiel op hun eigen voetje en kunnen gemakkelijk meegenomen worden van ruimte naar ruimte. Kortom: het gehele assortiment van Rovary bestaat uit draagbare CO2-meters.


DRAAGBAAR VERSUS ‘STATIONAIR’

Stel dat u in alle klaslokalen de luchtkwaliteit wilt meten. Wanneer u de waarden in iedere ruimte op elk moment real-time wilt bijhouden, dan is een draagbare CO2-meter niet voldoende. Elk lokaal heeft dan een eigen meter nodig, omdat de waarden constant bijgehouden moeten worden. Hoeft er echter niet constant gemeten te worden, maar wilt u flexibel kunnen checken of er in een lokaal geventileerd moet worden, dan kan één draagbare CO2-meter al voldoende zijn. Deze meet namelijk real-time en accuraat. Na het verplaatsen van het ene lokaal naar het andere, geeft deze vrijwel direct de juiste waarden aan.


VENTILATIEPLAN MAKEN

We blijven nog even in het schoolvoorbeeld, waarin u wilt weten wanneer u in de verschillende klaslokalen moet ventileren. Een draagbare CO2-meter kan u helpen om per soort lokaal (collegezaal, technieklokaal etc.) een ventilatieplan op te stellen. Uiteindelijk weet u, bij een bepaalde bezetting aan leerlingen en leerkracht, op welk moment in de les de luchtkwaliteit zodanig is dat er een raam open moet of u de mechanische ventilatie in moet schakelen. Als hulpmiddel voor dit plan kunt u de datalogfunctie gebruiken. Plaats de CO2-meter een hele dag in een bepaald lokaal. Aan het eind van de dag kunt u alle gemeten waarden over de hele dag terugkijken. Herhaal dit een hele lesweek en houd de waarden bij in een bestand. Houd dit naast het lesrooster en u weet op welke momenten het betreffende soort klaslokaal voortaan geventileerd moet worden. Vervolgens zet u de draagbare CO2-meter in een ander (soort) lokaal en herhaalt u het onderzoek.


DRAAGBARE CO2-METER KOPEN

Bij Rovary hebben we als doel om een gezonde binnenlucht voor iedereen beschikbaar te maken. Kwaliteit en betaalbaarheid staan bij ons op een gedeelde eerste plaats. Kijk in ons assortiment welke draagbare CO2-meter u het meeste aanspreekt. Wij helpen u graag uit te vinden welk product het beste op uw wensen en situatie aansluit. Stel uw vraag via het contactformulier en u krijgt binnen 24u antwoord. Inmiddels hebben wij meer dan 10.000 tevreden klanten van een draagbare CO2-meter mogen voorzien. We zien ook uw bestelling graag tegemoet.