Wat kan je doen met een volle thuisbatterij?

Wanneer je een volle thuisbatterij hebt, zijn er verschillende dingen die je kunt doen om optimaal gebruik te maken van de opgeslagen energie. Hier zijn enkele mogelijke opties:

  1. Zelfgebruik maximaliseren: Gebruik de opgeslagen energie uit de thuisbatterij om jouw eigen elektriciteitsverbruik te dekken. Schakel bijvoorbeeld zoveel mogelijk elektrische apparaten in tijdens de uren waarin de batterij vol is. Op deze manier verminder je jouw afhankelijkheid van het elektriciteitsnet en maximaliseer je het gebruik van de zelfopgewekte energie.

  2. Teruglevering aan het net: Als jouw thuisbatterij is aangesloten op het elektriciteitsnet, kun je overtollige energie terugleveren aan het net. Dit kan afhankelijk zijn van de tariefstructuren en het beleid van jouw energieleverancier. Door de energie terug te leveren, kun je mogelijk credits verdienen op jouw elektriciteitsrekening.

  3. Laden van elektrische voertuigen: Als je een elektrisch voertuig hebt, kun je de opgeslagen energie in de thuisbatterij gebruiken om jouw voertuig op te laden. Hierdoor verminder je jouw afhankelijkheid van het openbare laadnetwerk en kun je jouw voertuig opladen met zelfopgewekte groene energie.

  4. Tijdsafhankelijke apparaten: Programmeer het gebruik van tijdsafhankelijke apparaten, zoals een wasmachine, vaatwasser of warmtepomp, om te draaien wanneer de thuisbatterij vol is. Hierdoor kun je deze apparaten van stroom voorzien met de opgeslagen energie, waardoor je jouw energieverbruik van het net kunt verminderen.

Het is belangrijk om de instellingen en mogelijkheden van jouw specifieke thuisbatterijsysteem te raadplegen. Sommige thuisbatterijen hebben geavanceerde besturingsmogelijkheden en slimme functies waarmee je het gebruik van de opgeslagen energie kunt optimaliseren op basis van jouw specifieke behoeften en energieverbruikspatronen. Raadpleeg de handleiding of neem contact op met de fabrikant voor meer informatie over de mogelijkheden van jouw thuisbatterij.

Terug naar blog