Is thuisbatterij interessant met terugdraaiende teller?

De interesse in een thuisbatterij kan afhangen van de specifieke situatie en het beleid met betrekking tot de terugdraaiende teller. De terugdraaiende teller is een regeling waarbij de eigenaar van zonnepanelen de overtollige elektriciteit die wordt opgewekt aan het elektriciteitsnet levert en hiervoor een vergoeding krijgt in de vorm van een terugdraaiende teller. Dit houdt in dat de elektriciteitsmeter terugdraait wanneer er meer elektriciteit wordt geproduceerd dan verbruikt.

Met de komst van nieuwe regelgeving op het gebied van zonne-energie en het geleidelijke afschaffen van de terugdraaiende teller in sommige regio's, kan de interesse in een thuisbatterij toenemen. Een thuisbatterij stelt huiseigenaren in staat om de overtollige zonne-energie op te slaan voor gebruik op momenten dat de zon niet schijnt, zoals 's avonds of tijdens stroomuitval. Hierdoor kunnen ze meer zelfconsumptie van zonne-energie realiseren en hun afhankelijkheid van het elektriciteitsnet verminderen.

Het is belangrijk om te kijken naar de specifieke voordelen en kosten van een thuisbatterij in combinatie met het beleid met betrekking tot de terugdraaiende teller. In sommige gevallen kan een thuisbatterij nog steeds interessant zijn, zelfs als de terugdraaiende teller wordt afgeschaft, omdat het kan helpen om de energie-onafhankelijkheid te vergroten, energiekosten te verlagen en een betrouwbaardere energievoorziening te bieden.

Het is raadzaam om professioneel advies in te winnen bij een zonne-installateur, een energieadviseur of een specialist op het gebied van energieopslag om de specifieke situatie en de mogelijke voordelen van een thuisbatterij in combinatie met het afschaffen van de terugdraaiende teller te evalueren.

Terug naar blog