Hoeveel gas scheelt 1 graad?

Het exacte verschil in gasverbruik door het verlagen of verhogen van de kamertemperatuur met 1 graad Celsius hangt af van verschillende factoren, zoals de isolatie van het huis, de grootte van de ruimte, de efficiëntie van de verwarmingsinstallatie en de buitentemperatuur. Er is geen eenduidig antwoord, omdat het gasverbruik afhankelijk is van individuele omstandigheden.

Over het algemeen wordt geschat dat elke graad Celsius verlaging van de kamertemperatuur tot ongeveer 6% kan leiden in gasbesparing voor verwarming. Dit betekent dat als je de kamertemperatuur met 1 graad verlaagt, je ongeveer 6% minder gas zou verbruiken voor verwarming.

Het is belangrijk op te merken dat deze schattingen variabel zijn en dat de werkelijke gasbesparing kan variëren afhankelijk van verschillende factoren. Een goed geïsoleerd huis met efficiënte verwarmingssystemen zal waarschijnlijk meer gas besparen dan een slecht geïsoleerd huis met een oudere, minder efficiënte verwarmingsinstallatie.

Om een nauwkeuriger beeld te krijgen van hoeveel gas je zou kunnen besparen door de temperatuur met 1 graad te verlagen, is het raadzaam om je specifieke situatie te evalueren en mogelijk advies in te winnen bij een energieadviseur.

Terug naar blog