Hoe opstijgend vocht voorkomen?

Opstijgend vocht kan verschillende oorzaken hebben, zoals een gebrekkige waterdichtheid van de fundering, slechte ventilatie of problemen met de afvoer van regenwater. Hier zijn enkele tips om opstijgend vocht te voorkomen:

  1. Zorg voor een goede waterdichting van de fundering. Dit kan onder andere worden gedaan door het aanbrengen van een waterdicht membraan of het injecteren van een waterafstotend middel in de muren.

  2. Zorg voor voldoende ventilatie in huis. Goede ventilatie helpt vochtproblemen te voorkomen. Zorg voor voldoende ventilatieroosters in ramen, installeer ventilatiesystemen indien nodig en vermijd het blokkeren van luchtstroom in huis.

  3. Controleer regelmatig de afvoer van regenwater rondom het huis. Zorg ervoor dat regenwater goed wordt afgevoerd door middel van dakgoten, regenpijpen en afvoerputjes. Zorg ervoor dat er geen water ophoopt in de directe omgeving van de fundering.

  4. Onderhoud de buitenkant van het huis. Repareer scheuren in muren of beschadigde voegen om te voorkomen dat water in de muren sijpelt.

  5. Overweeg het aanbrengen van een vochtkerende laag aan de binnenzijde van de muren. Dit kan helpen bij het voorkomen van vochtopname door de muren.

Als je last hebt van opstijgend vocht, is het raadzaam om een professionele vochtbestrijdingsdeskundige te raadplegen. Zij kunnen de situatie beoordelen en passende oplossingen bieden op basis van jouw specifieke situatie.

Terug naar blog