Hoe diep meet een vochtmeter?

De meetdiepte van een vochtmeter kan variëren afhankelijk van het type apparaat en het model. Over het algemeen kunnen vochtmeters de vochtigheid meten tot een bepaalde diepte in het materiaal waarop ze worden gebruikt.

Bij niet-destructieve vochtmeters, zoals capacitieve vochtmeters, kan de meetdiepte variëren van enkele millimeters tot enkele centimeters, afhankelijk van het materiaal en de eigenschappen ervan. Deze vochtmeters meten het vochtgehalte door elektromagnetische golven te gebruiken die in het materiaal doordringen en het vochtgehalte meten op basis van de weerkaatsing van de golven.

Bij penetratiemeters, ook wel pinmeters genoemd, kunnen de meetpinnen in het materiaal worden gestoken om het vochtgehalte te meten. De meetdiepte van pinmeters kan variëren van enkele millimeters tot enkele centimeters, afhankelijk van de lengte van de meetpinnen en de instellingen van het apparaat.

Het is belangrijk om de handleiding van de specifieke vochtmeter die u gebruikt te raadplegen om de meetdiepte en instructies voor correct gebruik te achterhalen. Houd er rekening mee dat de meetdiepte kan variëren tussen verschillende modellen en fabrikanten.

Terug naar blog