Wat is de normale bloedsuikerspiegel?

De normale bloedsuikerspiegel varieert afhankelijk van de tijd van de dag en de activiteiten die je uitvoert. In het algemeen wordt een bloedsuikerspiegel van 70-99 mg/dL beschouwd als normaal voor volwassenen die geen diabetes hebben. Hieronder worden de verschillende bloedsuikerspiegel categorieën beschreven:

  • Hypoglycemie (lage bloedsuiker): Een bloedsuikerspiegel onder 70 mg/dL wordt beschouwd als hypoglycemie, wat kan leiden tot symptomen zoals honger, zweten, trillen, duizeligheid en een snelle hartslag.

  • Normale bloedsuiker: Een bloedsuikerspiegel tussen 70-99 mg/dL wordt beschouwd als normaal. Dit is de gewenste bloedsuikerspiegel voor mensen zonder diabetes.

  • Prediabetes: Een bloedsuikerspiegel tussen 100-125 mg/dL wordt beschouwd als prediabetes. Dit betekent dat de bloedsuiker hoger is dan normaal, maar nog niet hoog genoeg om diabetes te worden genoemd. Mensen met prediabetes hebben een verhoogd risico op het ontwikkelen van diabetes in de toekomst.

  • Diabetes: Een bloedsuikerspiegel hoger dan 126 mg/dL op twee afzonderlijke metingen wordt beschouwd als diabetes. Dit betekent dat de bloedsuiker zo hoog is dat het schade kan veroorzaken aan de bloedvaten en organen.

Houd er rekening mee dat deze waarden als richtlijnen worden beschouwd en dat er ook andere factoren kunnen invloed hebben, zoals de tijd van de dag, de activiteiten die u uitvoert en uw leeftijd. Het is belangrijk om met uw arts te overleggen over de normale bloedsuikerspiegel voor u, en hoe vaak u moet meten.

Terug naar blog