Wat kost een Aircooler per uur?

De kosten per uur voor het gebruik van een aircooler zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de aircooler, het vermogen en de energie-efficiëntie. Over het algemeen zijn aircoolers echter energiezuiniger dan airco's, omdat ze geen koelmiddelen nodig hebben.

Om een schatting te maken van de kosten per uur, kunt u het vermogen van de aircooler vermenigvuldigen met de energieprijs per kilowattuur (kWh) van uw energieleverancier. Het vermogen van de aircooler wordt meestal vermeld op de specificaties van het product. De energieprijs per kWh verschilt per land en energieleverancier, maar gemiddeld ligt deze tussen de €0,20 en €0,25.

Stel dat uw aircooler een vermogen heeft van 150 watt en de energieprijs van uw leverancier is €0,22 per kWh, dan zou het ongeveer €0,033 per uur kosten om de aircooler te gebruiken (150 watt x €0,22/kWh = €0,033/uur). Dit is echter slechts een schatting en de werkelijke kosten kunnen variëren afhankelijk van de specifieke omstandigheden.

Terug naar blog