Waarom krijg je hoofdpijn van airco?

  1. Koude luchtstroom: Een directe blootstelling aan een koude luchtstroom van de airconditioner kan leiden tot samentrekking van de bloedvaten in de schedel en nek, wat hoofdpijn kan veroorzaken. Dit kan vooral optreden als de luchtstroom direct op het hoofd of de nek gericht is. Het kan helpen om de richting van de luchtstroom aan te passen of de intensiteit ervan te verminderen om deze directe blootstelling te voorkomen.

  2. Droge lucht: Airconditioners kunnen de luchtvochtigheid in een kamer verminderen. Een te lage luchtvochtigheid kan uitdroging van de slijmvliezen en irritatie van de sinussen veroorzaken, wat kan leiden tot hoofdpijn. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid op een comfortabel niveau te houden door gebruik te maken van luchtbevochtigers of door regelmatig te ventileren.

  3. Allergieën of gevoeligheden: Airconditioners kunnen stof, pollen, schimmelsporen en andere allergenen in de lucht circuleren, vooral als de filters niet regelmatig worden gereinigd of vervangen. Deze allergenen kunnen bij sommige mensen hoofdpijn en sinusproblemen veroorzaken. Het is belangrijk om de filters schoon te houden en regelmatig te onderhouden om de luchtkwaliteit te verbeteren.

  4. Veranderingen in temperatuur en vochtigheid: Snelle veranderingen in temperatuur en vochtigheid, vooral wanneer je van een warme omgeving naar een koude airconditioned ruimte gaat, kunnen migraine of spanningshoofdpijn veroorzaken bij gevoelige personen. Het kan helpen om geleidelijk aan de temperatuur te wennen door de airconditioning geleidelijk aan in te schakelen of de ruimte te ventileren voordat je erin verblijft.

Terug naar blog