Gratis aankoop
bescherming

Koop veilig online. Gratis verzekerd ongeacht de betaalmethode.

Morgen in huis

Voor 23:59 besteld is de volgende werkdag gratis geleverd.

Gecertificeerd

Onze meters zijn CE gecertificeerd en ISO (EN 55032; EN 55035) gekeurd.

20.000 +
Tevreden klanten

We worden beoordeeld met een 9,2/10.

Hygrometer met APP

Krijg inzicht in jouw luchtkwaliteit met de Rovary RH10 Hygrometer. 

Plaats de hygrometer waar je ook maar wilt en krijg deze te zien op jouw Telefoon!

De Hygrometer komt met batterijen en is gebruiksvriendelijk. Download de app, verbind en bekijk wat jouw waardes zijn! Gratis App


Accuduur van 1 jaar


Accurate meting


Tot 80 meter bereik


Data opslag van 1 jaar


Beheer meerdere ruimtes vanuit 1 App

De invloed van luchtvochtigheid binnen

Het doel van een hygrometer (ook wel 'vochtmeter') is het op peil houden van de luchtvochtigheid binnen. Waarom is dat belangrijk? Dat kunnen we het beste uitleggen door te illustreren wat een te hoge of lage luchtvochtigheid kan veroorzaken. En dat is nogal wat, zowel op de korte als de lange termijn.

Luchtwegklachten: een te droge lucht is zeer oncomfortabel voor mensen en huisdieren. Het minst erg is dat het gewoon niet fijn voelt om te ademen. Je hebt constant het idee dat je iets moet drinken of je keel moet schrapen. De luchtwegen kunnen geïrriteerd raken en long- en neusslijmvlies kan uitdrogen. Door een hygrometer te kopen weet je altijd precies hoe het zit met de luchtvochtigheid in huis! 

Is buitenlucht wel gezonder?

Infecties: bij langdurig verblijf in een te droge lucht kun je vatbaarder worden voor infecties met virussen en bacteriën. Wetenschappelijk onderzoek wijst bovendien uit dat een te droge lucht ervoor zorgt dat ziekteverwekkers langer kunnen overleven. door een hygrometer te gebruiken kun je de luchtvochtigheid tijdig weer op peil brengen en besmettingsgevaar terugdringen.

Irritatie: een te droge lucht kan op diverse plekken voor irritatie zorgen. Denk aan droge plekken in de huid, droge ogen en barstjes in de lippen. Voorkom dat je de hele dag aan het smeren en druppelen moet en koop die hygrometer.

Schimmelvorming: schimmels houden van een hoge luchtvochtigheid. Zij laten letterlijk hun sporen achter in de lucht, die de hele dag door aanwezige mensen en dieren wordt ingeademd. Zoek maar niet op ‘mycotoxinen’ en de gevolgen ervan, want je zou er bang van worden. Zorg er in plaats daarvan voor dat schimmels geen kans krijgen met een goede vochtmeter.

Zo gebruik je een hygrometer / vochtmeter

Het belang van goede luchtvochtigheid zal je wel duidelijk zijn. Hoe houd je deze met een hygrometer op peil? Een gezonde luchtvochtigheid ligt ongeveer tussen de 40 en 60%. Je hygrometer houdt dit percentage constant bij. Als je een meter van Rovary hebt, dan kun je deze waarden via de app bijhouden en direct ingrijpen wanneer het nodig is. Met ingrijpen bedoelen we het bevochtigen of ontvochtigen van de lucht. Hoe doe je dat?

Neem contact op

De lucht ontvochtigen

Geeft je hygrometer aan dat de luchtvochtigheid aan de hoge kant is, dan is het tijd om de lucht te ontvochtigen. Er zijn speciale apparaten te koop (luchtontvochtigers), die vocht aan de lucht onttrekken. Wij zouden aanraden om het eerst met een andere techniek te proberen, namelijk: ventileren. Simpelweg een raam (of twee) openzetten kan al genoeg zijn. Is dat niet voldoende, dan het aanzetten van de airco snel voor een betere luchtvochtigheid zorgen.

De lucht bevochtigen

Is de lucht te droog volgens de hygrometer, dan is het tijd om de lucht te bevochtigen. Met andere woorden: het percentage waterdamp in de lucht moet omhoog. Net als voor het ontvochtigen zijn er voor het bevochtigen van de lucht speciale apparaten verkrijgbaar. Er zijn alternatieve manieren om waterdamp aan de lucht toe te voegen. Deze zal je vooral thuis kunnen toepassen, op de zaak ben je min of meer aangewezen op een luchtbevochtiger. Thuis kun je bijvoorbeeld de badkamerdeur open laten staan tijdens en na het douchen, de natte was binnen ophangen en verwarmingsbakjes plaatsen.

Bestel
1 of 2