CO2-meter

Rovary RV2000P CO2 Meter - Luchtkwaliteitsmeter

Regular price €99,00 EUR
Regular price €149,99 EUR Sale price €99,00 EUR

Hygrometer

Rovary Hygrometer met App RH10- Luchtvochtigheidsmeter

Regular price €69,99 EUR
Regular price Sale price €69,99 EUR

Gratis aankoop
bescherming

Koop veilig online. Gratis verzekerd ongeacht de betaalmethode.

Morgen in huis

Voor 23:59 besteld is de volgende werkdag gratis geleverd.

Gecertificeerd

Onze meters zijn CE gecertificeerd en ISO (EN 55032; EN 55035) gekeurd.

20.000 +
Tevreden klanten

We worden beoordeeld met een 9,2/10.

Waar plaats je een CO2 meter?

Plaats een CO2 meter in elke ruimte waar voor langere tijd mensen verblijven. In de woning zijn dat waarschijnlijk de slaapkamer en de woonkamer. De meesten van ons verblijven zo’n 8 uur per dag/nacht in de slaapkamer.


Dan wil je graag frisse lucht inademen, zodat je uitgerust en energiek wakker wordt. De woonkamer is een goede tweede. Ook voor bedrijven en instellingen is een luchtkwaliteitsmeter zeker van nut. Werkplaatsen, horeca, kantoren, winkels, zorginstellingen en scholen; overal wordt lucht in- en uitgeademd en staat gezondheid op het spel.


Een CO2 meter helpt de lucht gezond te houden. De CO2 meters van Rovary doen inmiddels op vele plekken dienst, zoals:Horeca


Op kantoor en thuiswerkplekken;


Theaters en bioscopen;


Sportscholen


Kapperszaken en beautysalons


Scholen en kinderdagverblijven.

Wat te doen voor een gezonde binnenlucht?

Ventileren kun je leren! Dat klinkt misschien flauw, maar goed ventileren is niet een kwestie van even een raampje openzetten wanneer het ‘te benauwd’ wordt.

Op het moment dat u klachten krijgt, is de luchtkwaliteit namelijk al langere tijd te laag. Met een CO2-meter signaleer je problemen al voordat ze er zijn. Loopt het CO2-gehalte tegen de 900 ppm (deeltjes per miljoen)? Tijd om een raam open te zetten of de mechanische luchtbehandeling aan te slingeren.

Zo voorkom je hoofdpijn, misselijkheid of zelfs bewusteloosheid en verstikking. Geeft de CO2 meter een (te) hoge luchtvochtigheid aan? Voorkom de vorming van schimmels en bacteriën en ventileer!

Daarbij speelt ook de temperatuur een rol. Bij een hogere temperatuur verdampt vocht sneller, maar bacteriën houden weer van warmte. De balans hierin ligt rond de 18°C. Zorg trouwens dat de lucht weer niet té droog wordt, want ook een te lage luchtvochtigheid kan voor problemen zorgen.

Is buitenlucht wel gezonder?

De meningen over de luchtkwaliteit in Nederland zijn nogal verdeeld. Volgens Milieudefensie en het Longfonds is de buitenlucht vrijwel overal ongezond, volgens het RIVM is de lucht ‘schoner dan vroeger’. Het één sluit het ander niet uit; de gemiddelde concentraties vervuilende stoffen lijkt inderdaad sterk te zijn gedaald sinds de jaren ‘70, maar daarmee kan de lucht nog steeds relatief ongezond zijn.

Hoe dan ook: op de meeste plekken in Nederland bent u beter af, wanneer je de binnenlucht regelmatig met buitenlucht ververst. De CO2-meter kan je helpen te bepalen wanneer je moet ventileren, maar je bepaalt natuurlijk zelf hoe je dit doet.

Een of meerdere ramen openzetten is een optie, maar je kunt ook denken aan mechanische ventilatie met luchtfilters. Daarmee haal je buitenlucht naar binnen, maar niet voordat deze ontdaan is van de meeste fijnstof, stikstofdioxide en andere luchtvervuilers. Nogmaals: wacht niet met ventileren totdat je klachten krijgt.

Door een CO2 meter te kopen en gebruiken, help je gezondheidsklachten voorkomen voor jezelf, je gezin, werknemers, klanten, patiënten, schoolkinderen, kortom: voor iedereen die in de ruimte verblijft.

Veelgestelde Vragen

?Kan ik op factuur betalen?
Het plaatsen van een bestelling op factuur is mogelijk. Je kunt hiervoor een e-mail sturen naar support@rovary.com of bovenstaand contactformulier invullen. Graag ontvangen wij de volgende gegevens:
  • Factuuradres
  • Verzendadres
  • Welke CO2 meter
  • Het aantal CO2 meters
?Is het mogelijk om een technische fiche te ontvangen?
Het is mogelijk om een technische fiche te ontvangen. Je kunt hiervoor bovenstaand contactformulier invullen of een e-mail sturen naar zakelijk@rovary.com.
?Is jullie meter conform aan de wettelijke eisen?
De CO2 meters zijn allemaal conform aan de gestelde wettelijke eisen. De meters voldoen aan de eisen van het Bouwbesluit. Daarnaast zijn de CO2 meters CE gecertificeerd en hebben ze een ISO (EN 55032; EN55035) keuring.
1 of 2