Thuisaccu's van Rovary

Een thuisaccu is een apparaat dat wordt gebruikt om energie op te slaan die door zonnepanelen of andere hernieuwbare bronnen is opgewekt. Ook is het mogelijk stroom op te slaan van het elektriciteitsnet. Deze energie kan later worden gebruikt wanneer dat nodig is, waardoor afhankelijkheid van het elektriciteitsnet wordt verminderd en energiekosten worden verlaagd.

+1000 mensen gingen je voor! (4.46)
+1000 mensen gingen je voor!
  • 10 jaar garantie
  • Gratis verzending
  • Gratis aankoopverzekering
  • Deskundig advies

Waarom kiezen voor een thuisaccu?

Investeren in een batterijopslagsysteem is een slimme keuze voor iedereen die op zoek is naar manieren om geld te besparen op hun energierekening.

Modern & Compact

Onze modern en compact ontworpen thuisaccu's bieden een betrouwbare energieopslagoplossing, perfect geïntegreerd in elk huishouden en interieur, en zijn gemaakt van hoogwaardige materialen voor gemakkelijke plaatsing in diverse ruimtes.

Betrouwbare, duurzame en efficiënte energieopslag

Esthetisch en functioneel ontwerp

Flexibiliteit in plaatsing

Modulariteit

De modulaire thuisaccu biedt huishoudens een flexibele en optimaliseerbare energieopslagoplossing, waarbij capaciteit eenvoudig kan worden aangepast en onderhouden door specialisten in duurzame energie.

Flexibele Opslagcapaciteit

Eenvoudige Installatie en Onderhoud

Optimaal voor Veranderende Behoeften

Inzicht in uw gebruik

Met onze app krijgen huiseigenaren inzicht in en controle over hun energieverbruik en opslag, waardoor ze hun thuisaccu op afstand kunnen beheren en optimaliseren voor efficiëntie en kostenbesparing.

Realtime Energie-inzicht

Controle en Aanpassingsvermogen

Op Afstand Bedienen

Installatie doorerkende monteurs

Rovary's erkende monteurs combineren jarenlange ervaring met de nieuwste technologieën voor de vakkundige installatie en onderhoud van batterijopslagsystemen, waarbij ze specifiek rekening houden met de unieke energiebehoeften van elk huishouden. We adviseren altijd op maat.

Ervaring en Expertise

Op Maat Gemaakte Installatie

Onderhouds- en Reparatiediensten

Plan een kennismaking inof vraag een offerte aan!

Wil je meer weten over hoe thuisaccu's je energieverbruik kunnen optimaliseren en je energiekosten kunnen verlagen? Onze experts staan klaar om je alle informatie te verstrekken die je nodig hebt.

De afbouwing van de salderingsregeling

Terwijl de regeling energieproducenten in staat stelde hun overtollige energie terug te verkopen aan het net, voorspelt Rovary dat het beëindigen ervan de vraag naar energieopslag op eigen terrein kan stimuleren. Dit kan echter ook leiden tot hogere prijzen en langere levertijden voor thuisaccu's.

Vanaf 2025 wordt de salderingsregeling afgebouwd, wat inhoudt dat de mogelijkheid om overtollige energie terug te verkopen aan het net zal verminderen.

Consumenten ontvangen momenteel nog een vergoeding voor de teruggeleverde elektriciteit, die wordt verrekend op de energierekening.

De vraag naar thuisaccu's zal toenemen door de afschaffing van de salderingsregeling.

Door de verhoogde vraag kunnen potentiële prijsstijgingen en langere levertijden voor thuisaccu's optreden.

Fiscale Voordelen met de Energie-Investeringsaftrek voor Thuisbatterijen bij Bedrijven

Er zijn momenteel geen specifieke subsidies beschikbaar voor accu's voor grootschalige energie-opslag, zowel voor particulieren als bedrijven.

Wel kunnen die in specifieke situaties de aankoop van een thuisbatterij fiscaal aftrekken via de Energie-Investeringsaftrek (EIA). Hoeveel bedraagt de EIA?

Met de EIA kan je 45,5% van het investeringsbedrag van de accu aftrekken van je fiscale winst. Zo betaal je minder vennootschap- of ondernemingsbelasting.

Specificaties

Alles wat je moet weten over het product

Omvormer

Afmetingen

451*469*184mm

Efficiëntie van batterijlading / batterijontlading

94.5%

Maximale efficiëntie

97.9%

Gewicht

20kg

Communicatie

CAN/RS485/Wi-Fi

Type batterij

Lithiumaccu en loodbatterij

Nominaal uitgangsvermogen

4600W/5000W

Max. AC-uitgangsstroom

25A

Nominaal AC-voltage

230 (180~270 V)

Garantie

10 jaar

Beveiligingen

DC-omgekeerde polariteit, aardfout, kortsluiting en overstroom / overspanning

Certificieringen

EN50549-1, G98, G83, G59, AS4777.2:2015, VDE0126-1-1, VDE-AR-N4105, CEI 0-21IEC62109-1/-2, IEC62040-1, EN61000-6-1, EN61000-6-2, EN61000-6-3

Thuisaccu

Afmetingen

430*430*297mm

Nominaal energiecapaciteit

1 - 7 batterijmodules - 3.6kWh - 25.2kWh

Bedrijfs-spanningsbereik

41.6V-58.4V

Gewicht

49 - 271kg

Garantie

10 jaar

Batterijtype

Lithium-ijzer-fosfaat batterij (LiFePO4)

Nominaalvoltage

51.2V

Certificering

TUV (IEC62619, IEC62040) /CB/RCM/CE/UN38.3/RoHS

Communicatie

CAN/RS485/Wi-Fi/LAN

Max. continue laad- /ontlaadstroom

37.5A/75A

FAQ

Vragen? Wij proberen ze hier te beantwoorden

Hoe lang gaat een thuisbatterij mee?

We bieden een productgarantie van 10 jaar. Dit is voor thuisbatterijen een relatief lange garantie. De verwachte levensduur is een stuk langer. Op basis van 345 laadcycli per jaar ligt de verwachte levensduur van de thuisbatterij op 15 jaar.

Hoe brandveilig is een thuisbatterij?

Veiligheid is onze prioriteit en daarin doen we geen concessies. Daarom zijn onze batterijen gemaakt op basis van lithiumijzerfosfaat in plaats van op lithiumion. Lithiumion is namelijk een chemische samenstelling die last kan hebben van thermische instabiliteit. Dit betekent dat er bij oververhitting kans is op brand. Lithiumijzerfosfaat bestaat daarentegen uit natuurlijk grondstoffen, welke niet schadelijk zijn voor het milieu. De samenstelling maakt ook dat deze batterijen stabieler zijn. Zo zijn ze beter bestand tegen oververhitting en onbrandbaar. Onze thuisbatterij is daarom milieuvriendelijk maar vooral ook veilig.

Waar moet ik een thuisbatterij plaatsen?

Mede vanwege het formaat van de batterij wordt deze over het algemeen in een garage of berging geplaatst. We hebben gekozen voor een batterij met een esthetisch design zodat deze ook op andere plekken in huis geplaatst kan worden. 

Hoe groot is een thuisbatterij?

Ons instapmodel de Firefly 3,6 kWh heeft de afmetingen 430 x 430 x 279 mm. Met elke extra module van 3,6 kWh komt er 169 mm in de hoogte bij tot een maximale totale hoogte van 1,29 m. Daarnaast zijn de afmetingen van de 5 kW omvormer 451 x 469 * 184 mm.

Is de thuisbatterij modulair?

Ja, de thuisbatterij van Rovary is modulair en het systeem is dus uit te breiden op basis van een grotere toekomstige vraag. 

Hoeveel ruimte neemt de thuisbatterij in beslag?

Nee, de thuisbatterij is uit te breiden in de hoogte waardoor het per vierkante meter weinig ruimte in beslag neemt. Om precies te zijn neemt de thuisbatterij 430 x 430 mm in beslag en de omvormer kan aan de muur worden opgehangen waardoor deze ook weinig ruimte inneemt. 

Wat is het gewicht van een thuisbatterij?

Ons instapmodel de Firefly 3,6 kWh heeft een gewicht van 49 kg. Met elke extra module van 3,6 kWh komt er 37 kg bij tot een maximaal totaal gewicht van 271 kg. Daarnaast heeft de 5 kW omvormer een gewicht van 20 kg.

Wat is het rendement van de thuisbatterij?

De thuisbatterij kent een Roundtrip-efficiëntie van 94,5% tot maximaal 97,9%, en een rendement van 98%. Roundtrip-efficiëntie is het percentage elektriciteit dat in de thuisbatterij wordt opgeslagen en later kan worden opgehaald voor gebruik in huis. Hoe werkt dat? Gelijkstroom loopt naar de batterij. Eenmaal daar zet de thuisbatterij gelijkstroom om in wisselstroom en wanneer de batterij gaat ontladen wordt het weer omgezet naar wisselstroom. In dit traject gaat 2,1% tot maximaal 5,5% energie verloren.

Zijn er al subsidies beschikbaar voor de aankoop van een thuisaccu?

Op dit moment zijn er geen specifieke subsidies beschikbaar voor particulieren bij de aankoop van een thuisaccu in Nederland. GroenLinks heeft echter al een tijdje gepleit om accu's toe te voegen aan de SDE++ regeling, wat een mogelijke stap in die richting zou kunnen zijn. Het blijft afwachten of deze lobby invloed zal hebben op het beschikbaar stellen van subsidies voor thuisaccu's aan particulieren.

Staat je vraag niet erbij?

Mocht er nog iets ontbreken of heb je gewoon een vraag, gebruik

dan de "Stel een vraag" knop, of mail/bel, wij helpen graag!

  • Martijn Jansen

    Het order proces bij Rovary was een verademing. Ik werd snel en helder geïnformeerd over de offerte en alles verliep vlot tot aan de installatie. De communicatie was persoonlijk en professioneel. De elektriciens waren echt experts en leverden topwerk. Ik ben zeer tevreden over mijn thuisaccu!

  • Amir El-Mansouri

    Bij Rovary was het order proces een aangename ervaring. Vanaf de offerteaanvraag tot aan de installatie werd ik goed op de hoogte gehouden. Het team dacht actief mee en was altijd bereikbaar. De installatie verliep vlekkeloos en werd uitgevoerd door vakmensen. Mijn thuisaccu werkt perfect!

  • Anneloes Bakker
    Bedrijf

    Rovary heeft het order proces uitstekend verzorgd. De offerte was snel in huis en de communicatie was duidelijk en vriendelijk. De installatie verliep vlot en de elektriciens waren duidelijk ervaren. Mijn thuisaccu draait als een zonnetje, ik ben er erg blij mee!

  • Asha Singh

    Het order proces bij Rovary was boven verwachting. De offerte was snel en de communicatie was altijd prettig. De installatie verliep zeer professioneel en de elektriciens gaven blijk van expertise. Mijn thuisaccu werkt perfect en ik kan Rovary van harte aanbevelen!

  • Dennis Smit

    Mijn ervaring met het order proces bij Rovary was uitstekend. De offerte was snel en overzichtelijk. De communicatie was persoonlijk en ik werd goed geïnformeerd. De installatie verliep soepel en de elektriciens waren kundig. Ik ben erg tevreden over mijn thuisaccu van Rovary!

Planning

Van offerteaanvraag tot Installatie: Een Transparant Overzicht van het Aanschafproces van uw Rovary Thuisaccu

Week 1
Aanvraag offerte
Week 2
Verzenden offerte
Week 3
Adviesgesprek
Week 4
Goedkeuring offerte
Week 5
Verzenden producten
Week 6
Installatie & live
test
Week 1
Aanvraag offerte
Week 2
Verzenden offerte
Week 3
Adviesgesprek
Week 4
Goedkeuring offerte
Week 5
Verzenden producten
Week 6
Installatie & live

Projecten

  • 10 jaar garantie
  • Gratis verzending
  • Gratis aankoopverzekering
  • Deskundig advies