Alles wat u moet weten over CO2 meters, luchtkwaliteit en ventilatie

Gezonde lucht binnen
Mensen zijn steeds bewuster bezig met hun eigen gezondheid en met name op het gebied van voeding en beweging. Maar vaak staan mensen niet stil bij de rol van schone lucht in huis. Terwijl een schone lucht cruciaal is voor een goede gezondheid. Een verslechterde luchtkwaliteit kan namelijk zorgen voor gezondheidsklachten zoals vermoeidheid, hoofdpijn of allergische reacties. In deze blog gaan wij dieper in op de kwaliteit van lucht in huis.
Lees verder
Waar kan een CO2-meter geplaatst worden?

Het is belangrijk om een CO2-meter op een goede plek in een ruimte plaatsen. Als u dit niet doet, kan het zijn dat de meter incorrecte waardes weergeeft. De waarde van de CO2-concentratie in de lucht wordt weergegeven als PPM (parts per million). Een waarde tussen de 400 – 800 PPM geeft aan dat de luchtkwaliteit goed is en dat er niet te veel CO2 in de lucht zit. Maar wat is nou een goede plek om een CO2-meter te plaatsen?

Lees verder
Hoe kunt u een CO2-meter gebruiken om optijd te ventileren?
Een goede CO2-waarde is erg belangrijk voor de luchtkwaliteit in huis. Echter zijn veel mensen zich niet bewust van het feit wat een goede luchtkwaliteit doet voor onze gezondheid, of beter gezegd, wat een slechte luchtkwaliteit doet met de gezondheid van een mens. Maar wanneer weet u nu of de luchtkwaliteit goed is in huis? Hier zou een CO2-meter van Rovary goed bij kunnen helpen.
Lees verder
Waar moet u op letten bij het kopen van een CO2-meter?
Op veel verschillende plekken wordt er onvoldoende geventileerd, denk hierbij aan kantoren en woningen. Hierdoor kunnen er verkeerde en schadelijke stoffen ophopen dat kan leiden tot gezondheidsklachten. Door middel van een CO2-meter kan de luchtkwaliteit gemeten worden en op tijd geventileerd worden als de CO2-concentratie te hoog is in de lucht. Maar waar moet u op letten bij het aanschaffen van een CO2-meter? Er zijn diverse aspecten die belangrijk zijn bij het kopen van een geschikte meter.  Zo kan er gekeken worden naar de kalibratie methode, het meetbereik, de meetfout, het type sensor en datalogging. In deze blog kunt u meer lezen over waar u op moet letten tijdens het kopen van een CO2-meter.
Lees verder